Welkom op de website van Serafijn en Anita

 
Betekenis van de naam Anita: De genadige - De gevoelige
Anita: is een Spaanse en Italiaanse meisjesnaam afgeleid van de naam Anna.
Bekende Anita's:
Orkaan Anita
Anita op haar hoogtepunt op 2 september 1977. Een brede tropische onweersstoring, die op 16 augustus van de Afrikaanse kust westwaarts trok, was zonder zich te ontwikkelen over de
Atlantische Oceaan en de Cara´bische Zee getrokken en boven Florida, Cuba en de Bahama's terechtgekomen. Vandaar trok de storing de Golf van Mexico binnen en vond daar een lagedrukgebied op grote hoogte. Toen er zich boven het gebied een anticycloon vormde, die de uitstroom van tropische cyclonen bevordert, werd aan alle voorwaarden voldaan voor een spoedige ontwikkeling van het systeem. Op 29 augustus vormde zich een tropische depressie, die op 30 augustus promoveerde tot tropische storm Anita en dezelfde dag nog tot orkaan Anita. Anita lag nu ten zuiden van New Orleans en bedreigde de kust van Texas, maar omdat een hogedrukgebied zich boven Texas opbouwde, werd Anita gedwongen tot een zuidelijkere koers.
Anita trok naar het westzuidwesten, naar de kust van
Tamaulipas. Ook haar ontwikkeling ging niet meer zo snel als op 29 en 30 augustus; op 1 september bereikte zij de tweede categorie. Vlak voor de Mexicaanse kust kwam Anita boven een stroom van warmer water terecht (de temperatuur van het zeewater was minstens 1░C warmer dan in de rest van de Golf van Mexico) en Anita reageerde direct. Op 2 september bereikte Anita haar hoogtepunt met windsnelheden van 280 km/uur, een sterke vijfde categorie orkaan. Even later landde zij 130 km ten noorden van Tampico in Tamaulipas. Anita liep zich daarna snel stuk op de Oostelijke Sierra Madre . Anita eiste tien mensenlevens. De schade van Anita is nooit helemaal opgehelderd, maar aangenomen mag worden dat zij grote schade aan landbouw en visserij in het getroffen gebied heeft toegebracht.